Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcstorta

2009.05.17


Mi kell hozzá?

·        4 tojás szétválasztva

·        Cukor

·        1 vaníliáscukor

·        Liszt

·        Szalagáré… muhahha, ne felejtsd, ez a boltban szalalkáli.

·        Víz

·        Sütőpapír, vagy vaj

·        Habverő

·        Tortaforma, vagy kicsi kerek tepsi, vagy akármi, amiben meg tudod sütni

·        Tetejére puding, gyümölcs, zselatin, watevör ju want.

 

Hogy készül?

-Nos, ez az a dolog, ami egyszer sikerült, azóta csak szép, belül nyers, kívül csodálatos tésztát tudok csinálni:).-

 

A 4 tojást szétválasztod, a fehérje mehet is félre. A sárgájába 5 kanál cukrot és egy zacskó vaníliás cukrot raksz, ezt kell a habverővel szép habosra verni. 5 kanál lisztet, késhegyni szalalkálit,  s egy kanál vizet (?!) összeöntözgetni a tálban és ugyancsak összekavarni a habverővel. A kis lapátkáit most le kell mosni, mert a fehérjét is fel kell verni. Ez az a dolog, ami akkor jó, ha lefelé fordítva nem folyik ki a tálból. A két cuccot szépen lassan, hogy a fehér hab össze ne törjön, valami lapát jellegűvel össze kell keverni és a kivajazott, vagy sütőpapíros tepsibe kell beleönteni. Közepes lángon kell sütni, kb. nem tudom meddig. Nézegesd, de szerintem kb. fél óra. Egyszer csak torta formája lesz, és kész:). A tetejére azt raksz, amit nem szégyellsz, én a pudinggal szoktam kezdeni. Azt szépen rákened, utána jöhetnek a gyümölcsök: narancs, banán, kiwi, alma… A zselatint nem olyan könnyű elkészíteni, de ha egyszer ráérzel, utána menni fog. A kihűlés közben folyamatosan nézegetni kell, hogy dermed-e, és ha igen, lehet önteni a gyümölcsök tetejére. Fontos, hogy minden gyümölcsöt eltakarjon, különben azok ki fognak száradni. Ha kész, be a hűtőbe és ha szépen rádermedt, kihűlt minden, lehet szeletelni!