Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikáskrumpli galuskával

2009.05.10

Mi kell hozzá?

·        Hagyma (két kisebb, vagy egy nagy)

·        Zsír

·        Krumpli

·        Piros paprika

·        Víz

·        Kolbász

·        Só, bors, vegeta

·        Galuskához: liszt, víz, tojás, só

 

Hogy készül?

A hagymát apróra vágva egy kis fakanál zsíron megdínszteled. Ez azt jelenti, hogy még nem barnul, de színe már nem sok van… Célszerű nagyobb edényt választanod, mint amennyit a krumpli igényelni, mert a galuska csak akkor fér majd el kényelmesen. A krumplikat meghámozva, kockára összevágva, megmosva kell a tálba önteni, és megforgatni a zsírban és a hagymában. Ez azért szükséges, mert a zsír fogja előhívni a paprika szép piros színét, amit rászórsz. Kb. egy fakanálnyi őrölt paprikára van szükség. Ezt is kicsit meg kell forgatni a zsírban, majd rögtön jöhet a víz, hogy ellepje a krumplit és még egy kicsivel több is legyen. Itt jön hozzá a só, egy kiskanálnyi, bors feleannyi és vegeta aka ételízesítő szintén egy kiskanállal. Ha van otthon egy kis hazai kolbász, egy 10-15 centis darabot nyugodtan dobj bele. Fel kell forralni, és várni, hogy a krumpli megfőjön.

Ezalatt lehet csinálni a galuskát. Egy kis műanyag tálba kell egy tojás, két-három evőkanál liszt és néhány csipetnyi só. Ezeket egy kis vízzel össze kell dolgozni. Ha nagyon ragad, még lisztet kell bele tenni, ha nem áll össze, akkor vizet. Ha úgy érzed, nemsokára kész a krumpli részleg, lehet szaggatni bele a galuskát. Fölé teszed a műanyag tálat és az összedolgozó kanállal lapátolod a vízbe kis adagokban… olyan galuskanagyságnyi adagokban. Ennek csak pár perc kell, hogy elkészüljön, így már teríthetsz is!