Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumplifőzelék

2009.05.10

Mi kell hozzá?

·        Kis fakanálnyi zsír

·        Púpos fakanálnyi liszt

·        Babérlevél

·        4-5 szem krumpli

·        Víz

·       

·        Bors

 

Hogy készül?

Felteszed főni a krumplit, persze hámozva, összevágva, két kiskanál sóval, egy kiskanálka borssal. Amikor már majdnem kész, kezdheted csinálni a rántást… Nem olyan mumus. Egy kis (Anya szerint: egy olyan, tudod, rántáskészítő) edényben megolvasztod a zsírt, belekevered a lisztet, úgy, hogy ne legyen csomós. Egy kis vizet öntesz mellé, ettől lágyabb lesz, és az addigi csomók is tünedeznek majd. Nem kell mennyiségileg soknak lenni, kb. maximum 3 dl. Ha kész és még nem ég, mintazálat, lehet beleönteni a krumpli edényébe. Ha úgy érzed, csomós, teaszűrőn keresztül öntsd, de úgy, hogy a szűrő kicsit belelógjon a krumpliba. Kész, összerottyantod és mehet az asztalra! … a babérlevelet ne edd meg, csak ínyenceknek ajánlom:)

 

Mit egyél hozzá?

Rántott hús, vagy FASÍRT FASÍRT FASÍRT!!!