Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fasírt

2009.05.17

FASÍRT

Mi kell hozzá?

·        Fél kg darálthús

·        bő fél kiskanálnyi só

·        negyed kiskanál bors

·        2 gerezd fokhagyma összenyomva

·        1 tojás

·        2 zsemle belseje

Hogy készül?

A zsömik belsejét kikaparod, kicsit bevizezed, majd azonnal ki is csavarod, hogy olyan szépen összeszottyadjon, mint mamáéknál a kakaóba aprított kenyérke. A nem túl vizes szottyasztott zsömlével össze kell keverni a többi hozzávalót is. Kézzel, kis műanyag tálban. Előbb a kis golyókat zsemlemorzsában meg kell fürdetni, csak utána lehet igazi fasírtformára kilapítani, de utána kap még egy adag morzsát. Ha kész, közepes lángon, szerintem pont a közepes nagyságú rózsán választott zsiradékba meg kell sütni (zsír, olaj, vaj…)

Én láttam már piros belsejű fasírtot is, így szerintem meghintheted egy kis paprikával is, if ju lájk.

Mit egyél hozzá?

Csak krumplifőzeléket vagyok hajlandó, de jó hozzá a krumplipüré is, jó folyósan… mindenképpen valami „nedves” dolog.